Kyllästetty puu

Kemikaaleilla kyllästetyt puut esikäsitellään Keltakankaalla ja Kukkuroinmäellä energiahyödynnettäväksi asianmukaisissa jätteenpolttolaitoksissa.

Hinnasto Ota yhteyttä

Puujäte - kyllästetty puu - Ekokaari
Jätelajihaku
Jätelajihaku
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kyllästetty puu on puutavaraa, johon on lisätty kemikaaleja suojaamaan sitä lahottajasieniltä, hyönteisiltä ja sään vaikutuksilta.

Vastaanotamme Keltakankaan jätekeskuksessa ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa käytöstä poistettavat CCA- ja kuparikyllästetyt sekä kreosoottiöljyllä kyllästetyt sahatavarat, pylväät ja pölkyt.

CCA-kyllästetty puu on puutavaraa, joka on käsitelty kupari-kromi-arseeni-yhdisteellä. CCA-kyllästetty puu on yleinen rakennusmateriaali ulkotiloissa, kuten terasseilla, aidoilla ja leikkivälineillä. Kreosoottikyllästetty puu on puutavaraa, joka on käsitelty kreosoottiöljyllä. Kreosoottikyllästettyä puuta on käytetty ratapölkkyinä, puhelinpylväissä ja laitureissa. Molemmat kyllästysaineet sisältävät haitallisia aineita, jotka voivat liueta maahan tai veteen ja aiheuttaa terveysriskejä ihmisille ja eläimistölle. Siksi kyllästettyjä puita ei saa polttaa omatoimisesti, vaan ne tulee toimittaa käsiteltäväksi asianmukaisiin vastaanottopisteisiin.

Jätteiden tuontiohjeet

Ekokaari Oy Kouvolan Keltakankaan jätekeskus sijaitsee osoitteessa Ekokaari 50, 46860 Keltakangas ja Lappeenrannan Kukkuroinmäen käsittelykeskus osoitteessa Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo.

Alueille saavutaan pääporttien kautta, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsevat jäte- ja käsittelykeskuksien vaakavastaanotot. Kaikki alueille tulevat kuormat ajavat vastaanottojen kautta, jossa ne punnitaan. Vastaanotoista saat myös lisätietoa alueilla toimimiseen.

Keltakangas aukioloajat: ma-pe 7-18 | Kukkuroinmäki aukioloajat: ma-pe 7-20

Mistä meidät löytää

Keltakankaan jätekeskus

Ekokaari 50, 46860 Keltakangas
Avoinna: ma-pe 7-18
info@ekokaari.fi

Vaakavastaanotto
Puh. 05 744 3440

Laskutus:
laskutus.ekokaari@ekokaari.fi
Puh. 05 744 3431

Katso hinnasto
Lataa aluekartta
Lataa turvallisuusopas

Kukkuroinmäen käsittelykeskus

Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo
Avoinna: ma-pe 7-20

Sami Huotari
Aluevastaava
Puh. 050 310 0252
sami.huotari@ekokaari.fi

Vaakavastaanotto, Kukkuroinmäki
Puh: 010 841 1813
ekjh.vaaka@ekjh.fi

Katso hinnasto
Lataa aluekartta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Copyright © 2024 Ekokaari Oy