Rakennusjäte ja purkujäte

Rakennus- ja purkujäte on rakentamisesta, korjaamisesta, purkamisesta ja muista vastaavista toiminnoista syntyvää jätettä.

Hinnasto Ota yhteyttä

Jätelajihaku
Jätelajihaku
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kaikki rakentamisen ja purkamisen jätteet

Vastaanotamme Keltakankaan jätekeskuksessa kaikki rakentamisen ja purkamisen jätteet. Jätteet voi toimittaa meille erilliskerättyinä laaduittain tai sekalaisena jätteenä. Vastaanotamme toimitukset niin lavakuormina, rekkakuormina kuin peräkärrikuormina. Jätekeskuksen henkilökunta avustaa tarvittaessa kuormien purkamisessa koneellisesti.

oikein

Tyypillisiä rakentamisessa ja purkamisessa syntyviä jätejakeita

 • Muovit, lujitemuovit, lasikuitu
 • Eristevilla
 • Kattohuopa
 • Kipsilevyt
 • Ovet ja ikkunalasit karmeineen.
 • Eristeet, putket, ja kaapelit.
 • Likainen ja kastunut paperi, kartonki ja pahvi
 • Puujätteet
 • Betoni- ja tiilijäte
 • Asbestijäte
väärin

Lajittelethan nämä erikseen

 • Autonrenkaat
 • Kivi, hiekka, maa-ainekset
 • Vaarallinen jäte
 • Biojäte
 • Sähkölaitteet

Erilliskeräyksellä kustannussäästöjä

Suurilla ja keskisuurilla rakennustyömailla rakennusjäte voi olla järkevää kerätä erillisenä omana laatunaan. Erilliskeräyksellä voidaan saavuttaa kustannushyötyjä (kts. hinnasto) sekä varmistaa materiaalin päätyminen varmemmin kierrätettäväksi raaka-aineena. Usein kuitenkin tilanpuute ja erilliskerätyn jakeen suhteellisen pieni osuus ei mahdollista rakennusjätteen erilliskeräystä työmailla. Silloin rakennusjätteen kerääminen sekalaisena on ainoa vaihtoehto. Ekokaari vastaanottaa tässä tapauksessa rakennusjätteen käsiteltäväksi Keltakankaan mekaanisen jätteen lajittelulaitoksella, jolla jäte erotellaan edelleen materiaalina kierrätettäväksi sekä maanrakentamisessa tai energiana hyödynnettäväksi.

Rakennusten purkamisesta syntyvä purkujäte sisältää pääsääntöisesti vastaavia jätejakeita kuin rakennusjäte, mutta on joskus hankalammin tunnistettavissa, ikääntynyttä ja likaisempaa kuin uudisrakentamisessa syntyvä jäte. Purkujäte sisältää usein myös rakennusjätettä enemmän yhdistelmämateriaaleja (esim. puu, muovi ja metalli yhdessä, ikkunat) tai voivat sisältää haitallisia aineita. Tyypillisiä haitallisia aineita sisältävät purkujätteet ovat asbestijäte tai pysyviä orgaanisia yhdisteitä (ns. POP-jäte) sisältävät jätteet. Rakennusten purkutöiden suunnittelussa ja kartoituksessa tulee huomioida tarkasti purkujätteen haitta-aineiden asettamat vaatimukset purkutöille, jätteiden siirtämiselle ja kuljettamiselle sekä jätteiden käsittelylle.

Sekalaisten rakennus- ja purkujätteiden koneellisella esilajittelulla ja laitoskäsittelyllä varmistetaan sekalaisen rakennusjätteen mahdollisimman suuri hyödyntämisaste ja asiakkaalle voidaan raportoida käsiteltyjen jätteiden ohjautuminen kierrätykseen ja muihin hyödyntämismenetelmiin.

Erilliskerätyt jätejakeet vastaanotetaan kukin omiin käsittelyprosesseihinsa jatkojalostettavaksi tai sellaisenaan varastoitavaksi ja edelleen toimitettavaksi hyödyntämiseen. Tarkemmat vastaanottomenettelykuvaukset löydät erilliskerättyjen jätejakeiden vastaanottokuvauksista.

Jätteiden tuontiohjeet

Ekokaari Oy jätekeskus sijaitsee osoitteessa Ekokaari 50, 46860 Keltakangas. Alueelle saavutaan pääportin kautta, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee jätekeskuksen vaakavastaanotto. Kaikki alueelle tulevat kuormat ajavat vastaanoton kautta, jossa ne punnitaan. Vastaanotosta saat myös lisätietoa alueella toimimiseen.

Mistä meidät löytää

Ekokaari Oy
Ekokaari 50, 46860 Keltakangas
Avoinna: ma-pe 7-18
info@ekokaari.fi

Vaakavastaanotto: puh. 05 744 3440
Laskutus: laskutus.ekokaari@ekokaari.fi, puh. 05 744 3431

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Missä jätekeskus sijaitsee ja miten sinne saavutaan?

Jätekeskus sijaitsee Kouvolan Keltakankaalla osoitteessa Ekokaari 50. Alueelle saavuttaessa aja vaakavastaanoton kautta.

Otatteko vastaan jätettä myös yksityisiltä?

Ekokaari Oy vastaanottaa jätettä yrityksiltä.

Yksityishenkilöiden jätehuollosta ja vastanotosta vastaa Ekokaari Oy:n emoyhtiö Kymenlaakson Jäte Oy. Kymenlaakson Jäte Oy toimii Ekokaari Oy:n kanssa samassa osoitteessa Ekokaari 50. Lisätietoja: www.kymenlaaksonjate.fi.

Paljonko jätteenluovutus maksaa?

Ekokaari Oy:n jätelajikohtaiset jätteenkäsittelymaksut löydät Hinnastosta.

Miten maksan?

Ensisijaisesti jätteet laskutetaan, mutta poikkeustilanteessa voit tiedustella mahdollisuutta maksaa jätteet korttimaksuna tai käteisellä.

Miten minun tulee valmistautua ennen kun saavun?

Jätteen tuojan on tiedettävä jätekeskuksessa asioidessa, kenen jätettä on käsittelyyn tuomassa, mitä jätettä kuorma sisältää sekä laskutus- ja asiakastiedot.

Millainen ympäristölupa jätekeskuksella on?

Jätekeskuksen ympäristöluvasta voit lukea tarkemmin kohdasta Laatu ja vastuullisuus.

Onko jätekeskus auki viikonloppuisin?

Ei, jätekeskus on auki arkisin klo 7-18. Poikkeusaukioloista tiedotetaan erikseen, esim. juhlapyhien aatot.

Voinko saada yrityssopimuksen?

Kyllä voit, ota yhteyttä jätekeskuksen henkilökuntaan.

Mikä on Ekokaari Oy:n laskutusosoite?

Pyydämme laskut ensisijaisesti verkkolaskuina.

Operaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22
Verkkolaskuosoite: 003728400583

y-tunnus: 2840058-3

Paperiset laskut lähetetään yhtiön postiosoitteeseen:

Ekokaari Oy
Ekokaari 50
46860 Keltakangas

Laskussani on virhe – miten toimin?

Ole yhteydessä Ekokaari Oy:n laskutukseen, osoite laskutus.ekokaari@ekokaari.fi tai p. 05 744 3431.

Copyright © 2024 Ekokaari Oy