Lajiteltavat jätteet 30%, 50%, 70%

Sekalaiset rakennus- ja purkujätteet luokitellaan Keltakankaalla ja Kukkuroinmäellä vastaanoton yhteydessä kolmeen eri laatuluokkaan.

Hinnasto Ota yhteyttä

Jätelajihaku
Jätelajihaku
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lajiteltavien rakennus- ja purkujätteiden vastaanotto

Sekalaiset rakennus- ja purkujätteet luokitellaan Keltakankaalla ja Kukkuroinmäellä vastaanoton yhteydessä kolmeen eri laatuluokkaan perustuen jätteen sisältämään hyödynnettävien jätejakeiden määrään. Laitoshenkilöstö tarkistaa toimitetut kuormat ja raportoi vaaka-asemalle vastaanotettavan jätteen laadun. Sekalaisen rakennusjätteen ja purkujätteen vastaanotossa käytettävät lajit ovat seuraavat: 

  • Lajiteltava jäte 70 % 
  • Lajiteltava jäte 50 % 
  • Lajiteltava jäte 30 % 

Prosenttiosuudella kuvataan jätekuorman sisältämien koneellisesti esilajiteltavien hyödynnettävien jätejakeiden osuutta kuormassa. Tällaisia hyödynnettäviä jätejakeita ovat erilaiset muovit, pahvi, puu ja metallit. Kuormat tarkastetaan visuaalisesti ja tarpeen vaatiessa otetaan näyte tarkemman määrittelyn ja luokittelun tekemiseksi. 

Katso tarkemmin käsittelyprosessista Rakennus- ja purkujätteiden käsittely-sivulta.

väärin

Lajittelethan erikseen

  • Autonrenkaat
  • Kivi, hiekka, maa-ainekset
  • Vaarallinen jäte
  • Biojäte
  • Sähkölaitteet

Jätteiden tuontiohjeet

Ekokaari Oy Kouvolan Keltakankaan jätekeskus sijaitsee osoitteessa Ekokaari 50, 46860 Keltakangas ja Lappeenrannan Kukkuroinmäen käsittelykeskus osoitteessa Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo.

Alueille saavutaan pääporttien kautta, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsevat jäte- ja käsittelykeskuksien vaakavastaanotot. Kaikki alueille tulevat kuormat ajavat vastaanottojen kautta, jossa ne punnitaan. Vastaanotoista saat myös lisätietoa alueilla toimimiseen.

Keltakangas aukioloajat: ma-pe 7-18 | Kukkuroinmäki aukioloajat: ma-pe 7-20

Mistä meidät löytää

Keltakankaan jätekeskus

Ekokaari 50, 46860 Keltakangas
Avoinna: ma-pe 7-18
info@ekokaari.fi

Vaakavastaanotto
Puh. 05 744 3440

Laskutus:
laskutus.ekokaari@ekokaari.fi
Puh. 05 744 3431

Katso hinnasto
Lataa aluekartta
Lataa turvallisuusopas

Kukkuroinmäen käsittelykeskus

Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo
Avoinna: ma-pe 7-20

Sami Huotari
Aluevastaava
Puh. 050 310 0252
sami.huotari@ekokaari.fi

Vaakavastaanotto, Kukkuroinmäki
Puh: 010 841 1813
ekjh.vaaka@ekjh.fi

Katso hinnasto
Lataa aluekartta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Missä jätekeskus sijaitsee ja miten sinne saavutaan?

Ekokaari Oy Kouvolan Keltakankaan jätekeskus sijaitsee osoitteessa Ekokaari 50, 46860 Keltakangas ja Lappeenrannan Kukkuroinmäen käsittelykeskus osoitteessa Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo.

Alueille saavutaan pääporttien kautta, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsevat jäte- ja käsittelykeskuksien vaakavastaanotot. Kaikki alueille tulevat kuormat ajavat vastaanottojen kautta, jossa ne punnitaan. Vastaanotoista saat myös lisätietoa alueilla toimimiseen.

Otatteko vastaan jätettä myös yksityisiltä?

Ekokaari Oy vastaanottaa jätettä yrityksiltä.

Yksityishenkilöiden jätehuollosta ja vastanotosta vastaa Ekokaari Oy:n emoyhtiö Kymenlaakson Jäte Oy. Kymenlaakson Jäte Oy toimii Ekokaari Oy:n kanssa samassa osoitteessa Ekokaari 50. Lisätietoja: www.kymenlaaksonjate.fi.

Paljonko jätteenluovutus maksaa?

Ekokaari Oy:n jätelajikohtaiset jätteenkäsittelymaksut löydät Hinnastosta.

Miten maksan?

Maksu suoritetaan ensisijaisesti laskulla. Muista vaihtoehdoista ole yhteydessä Ekokaari Oy:n henkilökuntaan.

Miten minun tulee valmistautua ennen kun saavun?

Jätteen tuojan on tiedettävä jätekeskuksessa asioidessa, kenen jätettä on käsittelyyn tuomassa, mitä jätettä kuorma sisältää sekä laskutus- ja asiakastiedot.

Millainen ympäristölupa jätekeskuksella on?

Jätekeskuksen ympäristöluvasta voit lukea tarkemmin kohdasta Laatu ja vastuullisuus.

Onko jätekeskus auki viikonloppuisin?

Ei, Keltakankaan jätekeskus on auki arkisin klo 7-18, ja Kukkuroinmäen käsittelykeskus on auki ma-pe 7-20. Poikkeusaukioloista tiedotetaan erikseen, esim. juhlapyhien aatot.

Voinko saada yrityssopimuksen?

Kyllä voit, ota yhteyttä jätekeskuksen henkilökuntaan.

Mikä on Ekokaari Oy:n laskutusosoite?

Pyydämme laskut ensisijaisesti verkkolaskuina.

Operaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22
Verkkolaskuosoite: 003728400583

y-tunnus: 2840058-3

Paperiset laskut lähetetään yhtiön postiosoitteeseen:

Ekokaari Oy
Ekokaari 50
46860 Keltakangas

Laskussani on virhe – miten toimin?

Ole yhteydessä Ekokaari Oy:n laskutukseen, osoite laskutus.ekokaari@ekokaari.fi tai p. 05 744 3431.

Mitä on rakennusjäte?

Rakennusjäte tarkoittaa jätettä, joka syntyy rakennusten rakentamisessa, korjaamisessa tai remontoinnissa. Se käsittää materiaaleja kuten puuta, betonia, metallia ja muovia.

Miten rakennusjätettä voi kierrättää?

Rakennusjätettä voi kierrättää lajittelemalla sen tyypin mukaan rakennustyömaalla tai purkupaikalla. Puhtaat materiaalit, kuten metallit ja betoni, voidaan usein toimittaa kierrätykseen ilman erillistä käsittelyä. Jotkut materiaalit, kuten kipsi, voivat vaatia erikoiskäsittelyn.

Kuinka paljon maksaa rakennusjätteen käsittely?

Rakennusjätteen käsittelyhinta riippuu useista tekijöistä, kuten jätemäärästä, jätehuoltopalveluiden hinnoista ja materiaalin laadusta. Hinnat muuttuvat alueittain ja palveluntarjoajan mukaan. Katso Ekokaaren hinnasto.

Miten tulee rakennusjäte lajitella jätelain mukaan?

Jätelain mukaan rakennusjätteiden lajittelussa tulee noudattaa jätehierarkian periaatteita, jotka priorisoivat jätteen syntymisen ehkäisemistä, jätteen uudelleenkäyttöä, kierrätystä ja muuta hyödyntämistä ennen energian talteenottoa ja viimeisenä vaihtoehtona jätteen sijoittamista kaatopaikalle.

Mitä kuuluu Rakennusjätteeseen?

Rakennusjäte on laajakirjoinen termi, joka kattaa kaiken tyypillisen jätteen, jota syntyy rakentamisesta, rakennusten remontoinnista, saneerauksesta tai purkamisesta. Rakennusjätteeseen kuuluu monenlaisia materiaaleja kuten: muovit, lujitemuovit, lasikuitu, eristeet, kattohuopa, kipsilevyt, ovet ja ikkunalasit karmeineen, putket ja kaapelit, likainen ja kastunut paperi, kartonki ja pahvi, puujätteet, betoni- ja tiilijäte ja asbestijäte.

Mitä hyötyä on rakennusjätteen kierrätyksestä?

Kierrätyksellä on monia hyötyjä: se säästää luonnonvaroja ja vähentää ympäristölle haitallista kaatopaikkajätteen määrää. Kierrätys voi vähentää myös jätehuoltokustannuksia ja tuoda sitä kautta kustannussäästöjä.

Onko rakennusjätteen lajittelu pakollista?

Rakennusjätteen lajittelu on useissa maissa lakisääteistä. Suomessakin jätehuoltomääräykset velvoittavat rakennusjätteen asianmukaista lajittelua ja hyödyntämistä. Lisäksi lajittelu säästää kustannuksia ja on ympäristöteko.

Copyright © 2024 Ekokaari Oy