Ekokaari Oy laajentaa toimintaansa Etelä-Karjalaan – uusi toimipiste avautuu Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa 3.6.

Yritysjätteiden käsittelyyn erikoistunut Ekokaari Oy laajentaa toimintaansa kesäkuun alussa Kymenlaaksosta Etelä-Karjalaan. Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa avautuu 3. kesäkuuta vastaanotto- ja käsittelypiste yritysten rakennus- ja purkujätteille ja muille isoille jäte-erille. Uudet toiminnot sijoittuvat osaksi Kukkuroinmäen kiertotalousklusteria. Ekokaari Oy on solminut vuokrasopimuksen toimintaan tarvittavista alueista Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n kanssa.

– Olen erittäin iloinen yhteistyöstä Etelä-Karjalan Jätehuollon kanssa ja odotan innolla, että pääsemme kehittämään jätteenkäsittelyn arvoketjuja koko Kaakkois-Suomen alueella, toteaa Ekokaari Oy:n toimitusjohtaja Aki Koivula.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n (EKJH) toimitusjohtajan Mika Suomalaisen mukaan EKJH:n tehtävänä on yhtiön voimassa olevan strategian mukaisesti alueellisen elinvoiman varmistaminen luomalla kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia kierto- ja jakamistalouteen.

– EKJH:n tavoite on kasvattaa Kukkuroinmäen kiertotalousekosysteemiä niin, että alueen muut toimijat toimivat itsenäisesti omissa rooleissaan. Kokonaistavoitteena on saada rakennettua Kukkuroinmäelle kiertotalouteen ja puhtaaseen energiaan liittyvä vetovoimainen klusteri, jossa organisaatiot hyötyvät toisistaan, Suomalainen kiteyttää.

Palveluja rakennus- ja purkujätteistä erikoisjakeisiin

Ekokaari Oy:n Kukkuroinmäen uusi toimipiste tarjoaa lähes samat vastaanotto- ja käsittelypalvelut kuin yrityksen päätoimipiste Kouvolan Keltakankaalla.

Sekalaisten rakennus- ja purkujätteiden lisäksi Kukkuroinmäessä vastaanotetaan rakentamisessa ja purkamisessa erilliskerättäviä ja hyödynnettäviä jakeita, energiajätettä, nestemäisiä jätteitä ja öljyisiä maa-aineksia.

Uuden toimipisteen myötä Ekokaari Oy on palkannut yhden uuden työntekijän, jolloin yrityksen henkilöstön kokonaismäärä kasvaa 18 henkilöön. Lisäksi pisteen konetyöt ja käsittelytoiminnot työllistävät yhteistyökumppaniksi valitun Kaiwur Oy:n työntekijöitä.

Ekokaari Oy:n uusi toimipiste sijoittuu osaksi Kukkuroinmäen kiertotalousklusteria. Kuva: Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy.
Ekokaari Oy:n uusi toimipiste sijoittuu osaksi Kukkuroinmäen kiertotalousklusteria. Kuva: Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy.

Ekokaari Oy:n myötä yritykset saavat monipuolisia palveluja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa

Vuonna 2018 perustettu Ekokaari Oy on kuntaomisteisen Kymenlaakson Jäte Oy:n tytäryritys. Sen päätoimipaikka sijaitsee Kouvolan Keltakankaalla. Toiminnan laajentuminen Lappeenrantaan mahdollistaa sen, että eteläkarjalaiset yritykset saavat jätteilleen monipuolisia vastaanotto- ja käsittelypalveluita Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa.

Aki Koivulan mukaan Ekokaari Oy perustettiin aikoinaan, jotta yritystoiminnassa syntyvät jätteet saataisiin käsiteltyä vastuullisesti ja tehokkaasti. Uusi toimipiste tukeekin Ekokaaren strategiaa, joka tähtää kiertotalouden edistämiseen ja materiaalien hyötykäytön lisäämiseen Kaakkois-Suomessa.

– Etelä-Karjala ja Kymenlaakso muodostavat logistisesti ja toiminnallisesti selkeän kokonaisuuden sekä alueena että etäisyyksien osalta, Aki Koivula toteaa ja lisää:

– Kukkuroinmäki on perinteinen ja tunnettu kiertotalouskeskittymä, jossa on valmis infrastruktuuri sekä voimassa oleva ympäristölupa tämäntyyppiseen toimintaan.

Ympäristöluvan mukaisesti toiminnan vaikutuksia ilmaan, veteen ja maaperään seurataan tarkasti säännöllisen ympäristötarkkailun avulla. Tarkkailutulokset raportoidaan säännöllisesti ympäristöluvan valvojalle.

Koivulan mukaan Ekokaari Oy:n arvojen ja periaatteiden mukaista on sitoutua lainsäädännön asettamia vaatimuksia pidemmälle toiminnan ympäristövaikutusten ja laadun seuraamisessa.

– Konsernimme toimintaa ohjaavat ISO-sertifioidut ympäristö- ja laatujärjestelmät. Tavoitteenamme on sertifioida tänä vuonna myös työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmämme.

Ekokaari Oy

  • yritysjätteiden vastaanottoon ja käsittelyyn erikoistunut kiertotalousyritys
  • perustettu vuonna 2018
  • päätoimipaikka Keltakankaan jätekeskuksessa Kouvolassa
  • uusi toimipiste Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa Lappeenrannassa 3.6.2024 alkaen
  • liikevaihto noin 5 miljoonaa euroa
  • henkilöstömäärä 18
  • käsitteli vuonna 2023 yhteensä noin 59000 tonnia yritystoiminnan jätteitä
  • osa Kymenlaakson Jäte -konsernia

Lue seuraavaksi

Tiedotteet

Ekokaari Oy laajentaa toimintaansa Etelä-Karjalaan – uusi toimipiste avautuu Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa 3.6.

22.5.2024

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa avautuu 3.6. vastaanotto- ja käsittelypiste yritysten rakennus- ja purkujätteille ja muille isoille jäte-erille.

Lue lisää
Tiedotteet

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt Keltakankaan jätekeskuksessa 8.4. alkaen

4.4.2024

Ekokaari uusii Keltakankaan jätekeskuksen lähtövaa’an kevään aikana.

Lue lisää
Uutiset

Case Ekokaari Alma Media Oy:n referenssiksi

Ekokaari aloitti mittavan brändin rakennusoperaation vuonna 2023.

Lue lisää
Copyright © 2024 Ekokaari Oy