Ekokaari Oy investoi rakennusjätteiden lajitteluteknologiaan

Ekokaari Oy uusii Keltakankaan jätekeskuksessa sijaitsevan lajittelulaitoksensa teknologiaa vuoden 2024 aikana. Pääasiassa sekalaisen rakennusjätteen käsittelyyn keskittyvän lajittelulaitoksen ensimmäinen osa on käynnistynyt vuonna 2013. Linjastoa on laajennettu vuosina 2017 ja 2018 optisilla erottimilla ja esikäsittelyseuloilla. 

Ekokaari Oy kehittää suunnitelmallisesti käsittelyprosessejaan kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa. Sekalaisten jätteiden laitosmaisella käsittelyllä täydennetään jätemateriaalien erilliskeräyksiä ja tuotetaan yhä enenevissä määrin jäteperäisiä raaka-aineita hyödynnettäväksi uusiomateriaaleina valmistavassa teollisuudessa, maanrakentamisessa ja energiantuotannossa.  

Lajittelulaitoksen kehityssuunnitelmassa tavoitellaan erityisesti materiaalien entistä tarkempaa talteenottoa. Muovit, puut, metallit ja kiviainekset erotellaan monivaiheisella prosessilla arvokkaiksi raaka-aineiksi. Pidemmän tähtäimen investointisuunnitelman ensimmäisessä vaiheessa uusitaan teknisen käyttöikänsä päässä olevat laitteistot vuoden 2024 aikana.

Linjastoa laajennetaan lähitulevaisuudessa tekoälyohjatulla robotiikalla ja edistyksellisillä seulontatekniikoilla. Investoinneilla varmistetaan Ekokaaren valmius vastata lisääntyviin jätteiden hyötykäyttötavoitteisiin parantaen samalla Keltakankaan lajittelulaitoksen kapasiteettia, käyttövarmuutta ja energiatehokkuutta hyödyntäen.   

Lajittelulaitoksen tunnuslukuja

245 000

Tonnia käsiteltyä jätettä

87 %

Hyödyntämisaste

1,3 M€

1. vaihe investointi

5,5 M€

Kokonaisinvestointi

Lue seuraavaksi

Tiedotteet

Ekokaari Oy laajentaa toimintaansa Etelä-Karjalaan – uusi toimipiste avautuu Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa 3.6.

22.5.2024

Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa avautuu 3.6. vastaanotto- ja käsittelypiste yritysten rakennus- ja purkujätteille ja muille isoille jäte-erille.

Lue lisää
Tiedotteet

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt Keltakankaan jätekeskuksessa 8.4. alkaen

4.4.2024

Ekokaari uusii Keltakankaan jätekeskuksen lähtövaa’an kevään aikana.

Lue lisää
Uutiset

Case Ekokaari Alma Media Oy:n referenssiksi

Ekokaari aloitti mittavan brändin rakennusoperaation vuonna 2023.

Lue lisää
Copyright © 2024 Ekokaari Oy