Toimintaohjeita lintuinfluenssaan liittyen

Suomessa on kesän aikana todettu runsaasti H5N1-tyypin korkeapatogeenista lintuinfluenssaa useilta paikkakunnilta. Tartuntavyöhyke kattaa seuraavat maakunnat: Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa. Kymenlaakso ei kuulu vielä tartuntavyöhykkeeseen, mutta Ekokaari Oy yhdessä Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa on varautunut lintuinfluenssan leviämiseen.

Havaittaessa useita kuolleita lintuja jätekeskuksen alueella voidaan epäillä lintuinfluenssaa, etenkin jos taudin on samaan aikaan todettu esiintyneen muualla Suomessa. Tällöin ole yhteydessä Ekokaari Oy:n henkilöstöön.

Lintuinfluenssa on lakisääteisesti vastustettava, helposti leviävä eläintauti. Jo puhjenneeseen tautiin ei ole hoitoa ja siksi sen varhainen toteaminen, ja leviämisen tehokas estäminen on tärkeää.

Infektion saanut lintu erittää virusta hengitysilmaan ja erityisen runsaasti ulosteisiin. Influenssavirus leviää erityisesti ulostekontaktissa, mutta myös suorassa kontaktissa eläimeen tai välillisesti saastuneen veden, työvälineiden ja likaantuneiden työvaatteiden välityksellä.

Paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja suojata hengitystie-eritteiden leviäminen peittämällä nenä ja suu yskiessä ja niistettäessä kertakäyttönenäliinalla. 

Etsiessäsi ratkaisua kuolleiden lintujen hävitykseen mahdollisessa lintuinfluenssa epäilyssä, olethan yhteydessä Ekokaari Oy:n henkilöstöön.

Lue seuraavaksi

Tiedotteet

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt Keltakankaan jätekeskuksessa 8.4. alkaen

4.4.2024

Ekokaari uusii Keltakankaan jätekeskuksen lähtövaa’an kevään aikana.

Lue lisää
Uutiset

Case Ekokaari Alma Media Oy:n referenssiksi

Ekokaari aloitti mittavan brändin rakennusoperaation vuonna 2023.

Lue lisää
Uutiset

Ekokaari Oy on julkaissut uuden yritysesitteen yhteistyössä JS-Suomi Oy:n kanssa

Esitteessä esitellään laajasti Ekokaaren eri toimintoja.

Lue lisää
Copyright © 2024 Ekokaari Oy